Енергосистема працює стабільно в умовах морозів, але Галущенко просить економити

Енергосистема працює стабільно в умовах морозів, але Галущенко просить економити

Укрінформ
Зростання споживання електроенергії ускладнює роботу енергосистеми, тому Міненерго звертається до громадян з проханням заощаджувати електроенергію, особливо в пікові години, та не вмикати одночасно всі побутові електроприлади.

На цьому наголосив міністр енергетики України Герман Галущенко в ефірі Національного телемарафону «Єдині новини», повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужу Міненерго.

«Але навіть при зростанні споживання ми бачимо, що система працює і в екстремальні морози. Попри прогнози псевдоекспертів, які пророкували нам блекаути ще з березня, система працює стабільно, і ми забезпечуємо громадян електроенергією і теплом», - наголосив він.

Міністр зазначив, що енергосистема спокійно пройде нинішній опалювальний сезон. Єдиний фактор, який може на це вплинути, - це масовані обстріли ворога і їх наслідки.

Галущенко зазначив, що завдяки ефективній роботі протиповітряної оборони здебільшого вдається уникати ураження ворогом енергооб’єктів, хоча росіяни і обстрілюють регулярно прифронтові регіони.

На сьогодні аварійні відключення споживачів відбуваються тільки внаслідок ворожих обстрілів або несприятливих погодних умов.

Читайте також: Загроза ударів по українській енергетиці нікуди не зникла - Галущенко

Як повідомлялося, на ранок 12 січня через негоду знеструмлено 229 населених пунктів. Через негоду залишаються без живлення споживачі в 6 областях: у Дніпропетровській – 80 населених пунктів (з них 78 понад добу), в Запорізькій – 18, у Кіровоградській – 51 (всі понад добу), в Миколаївській – 39 (всі понад добу), в Сумській – 28, в Чернігівській – 13.

Через бойові дії та з інших причин без світла залишається 409 населених пунктів. Через обстріли є нові пошкодження в мережах обленерго в Дніпропетровській, Донецькій, Харківській, Херсонській областях. Аварійно-відновлювальні роботи проводяться в залежності від ситуації з безпекою та з дозволу військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-