Нафта дорожчає на тлі збереження напруженості на Близькому Сході

Нафта дорожчає на тлі збереження напруженості на Близькому Сході

Укрінформ
Ціни на нафту зростають у п'ятницю вранці, 12 січня, через ескалацію напруженості на Близькому Сході.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє enkorr.

Березневі ф'ючерси на Brent вранці 12 січня дорожчали на лондонській біржі ICE Futures на $1,36 (1,76%) - до $78,78 за барель. На день раніше Brent здорожчала на $0,61 (0,8%) - до $77,41 за барель.

Лютневі ф'ючерси на WTI у п'ятницю вранці дорожчали на Нью-Йоркській товарній біржі NYMEX на $1,34 (1,86%), до $73,36 за барель. За минулу сесію контракт здорожчав на $0,65 (0,9%), до $72,02 за барель.

Редактор Sevens Report Research Тайлер Річі зазначає, що ціна на нафту WTI не опускається нижче від рівня довгострокової підтримки, що проходить близько позначки $70 за барель, з початку 2024 року.

«Основна причина – геополітична невизначеність навколо конфлікту між Ізраїлем і ХАМАС, що розширюється, а також пов'язані з ним атаки хуситів, яких підтримує Іран, на кораблі в Червоному морі», – додав він.

Читайте також: В Оманській затоці невідомі захопили нафтовий танкер і скерували його в бік Ірану

Хусити раніше цього тижня провели масштабну атаку на кораблі дронами й ракетами. Американські військові відбили атаку, проте транспортні компанії, як і раніше, побоюються направляти свої судна через Червоне море з міркувань безпеки. У відповідь військові США і союзників завдали серії ударів по хуситах на території Ємену.

«За моєю вказівкою збройні сили США спільно зі Сполученим Королівством та за підтримки Австралії, Бахрейну, Канади й Нідерландів успішно завдали ударів по низці об'єктів у Ємені, які використовуються повстанцями-хуситами для створення загрози свободі судноплавства на одному з найважливіших водних шляхів у світі», – заявив президент США Джо Байден. Ці удари він назвав «прямою відповіддю на безпрецедентні напади хуситів на міжнародні морські судна у Червоному морі».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-