Нафта дорожчає на тлі інцидентів у Червоному морі та скорочення видобутку у Лівії

Нафта дорожчає на тлі інцидентів у Червоному морі та скорочення видобутку у Лівії

Укрінформ
Ціни на нафту еталонних марок підвищуються після того, як днем раніше вони знизилися на даних про зростання запасів нафти й нафтопродуктів у США.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє enkorr.

У четвер, 11 січня, котирування березневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures становлять $77,14 за барель, що на $0,34 (на 0,44%) вище за рівень на закриття минулої торгової сесії. У середу ці контракти здешевшали на $0,79 (на 1%) - до $76,80 за барель.

Ф'ючерси на нафту WTI на лютий на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) зросли в ціні на $0,27 (на 0,38%) - до $71,64 за барель. За підсумками попередніх торгів, їх котирування зменшилися на $0,87 (на 1,2%) і завершили день на позначці $71,37 за барель.

Комерційні запаси нафти в США минулого тижня підвищилися на 1,338 млн барелів, повідомило міністерство енергетики країни. Аналітики в середньому прогнозували скорочення на 675 тис. барелів, за даними Trading Economics.

Читайте також: Кораблі Британії і США відбили найбільшу атаку хуситів у Червоному морі

Резерви бензину підскочили на 8,03 млн барелів, дистилятів - на 6,53 млн барелів. Експерти передбачали зростання на 2,49 млн і 2,38 млн барелів відповідно.

Респонденти S&P Global Commodity прогнозували в середньому зниження запасів нафти на 900 тис. барелів, а також збільшення резервів бензину - на 4,9 млн барелів і дистилятів - на 3,7 млн барелів.

Тим часом підтримку нафтовому ринку надають атаки єменських хуситів на судна у Червоному морі, пише MarketWatch. Той факт, що інциденти тривають, незважаючи на дії ВМС США і Великобританії в регіоні, посилює побоювання затягування конфлікту, який змушує транспортні компанії шукати обхідні шляхи для транспортування вантажів.

Ще одним чинником, який впливає на ціни, є зупинка видобутку нафти на найбільшому в Лівії родовищі Шарара, потужність якого становить 300 тис. барелів на добу, через політичні протести.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-