Нафта дорожчає на тлі теракту в Ірані і скорочення видобутку в Лівії

Нафта дорожчає на тлі теракту в Ірані і скорочення видобутку в Лівії

Укрінформ
Ціни на нафту піднімаються після різкого зростання за підсумками попередньої сесії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє enkorr.

У четвер, 4 січня, ціна березневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $78,61 за барель, що на $0,36 (0,46%) вище за показник на закриття попередньої сесії. У середу ціна на ці контракти підскочила на $2,36 (3,1%), до $78,25 за барель.

Котирування ф'ючерсів на нафту WTI на лютий на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) підвищилися на $0,49 (0,67%) і становили $73,19 за барель. За підсумками минулої сесії вони подорожчали на $2,32 (3,3%), до $72,70 за барель.

Ціна на нафту підскочила на новині про загибель понад сотню людей під час вибухів біля могили генерала Касема Сулеймані в Ірані у річницю його смерті. Сулеймані був командувачем спецпідрозділу «Аль-Кудс» Корпусу вартових Ісламської революції. У спецслужбах Ірану назвали вибухи цілеспрямованим терактом.

Читайте також: США й Ізраїль не причетні до вибухів в Ірані - Держдеп

Тим часом видобуток нафти на найбільшому в Лівії родовищі Аш-Шарара припинено через акції протесту. На родовищі видобувається близько 300 тис. барелів нафти на добу.

Крім того, інвестори оцінюють сигнали про зміну запасів енергоносіїв у США. За даними Американського інституту нафти (American Petroleum Institute, API), за тиждень до 29 грудня резерви нафти в Штатах упали на 7,42 млн барелів при очікуваному зниженні на 2,97 млн барелів.

Офіційні відомості Міненерго США буде опубліковано у четвер. Опитані Trading Economics аналітики в середньому очікують, що ці дані вкажуть на скорочення запасів нафти на 3,73 млн барелів.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-