В уряді Польщі сподіваються, що фермери не відновлять блокаду кордону з Україною

В уряді Польщі сподіваються, що фермери не відновлять блокаду кордону з Україною

Укрінформ
В Раді міністрів Польщі сподіваються, що польські аграрії не відновлюватимуть блокаду дороги поблизу пункту пропуску “Медика-Шегині”, рішення про що вони мають прийняти у середу.

Про це в ефірі RMF.FM заявив заступник міністра сільського господарства РП Міхал Колодзєйчак.

Як зазначив польський урядовець, міністерство погоджується на виконання усіх вимог фермерів, які блокували польсько-український кордон, і сподівається, що вони після свят не відновлюватимуть протест.

“Я сам багато разів протестував на дорозі. Якби я мав такі запевнення (від уряду – ред.), які PiS коли перебував при владі ніколи не хотів давати, то я би не повертався на дорогу”,- заявив Колодзєйчак.

За його словами, у найближчий понеділок, 8 січня, він планує зустрітися з лідером організації “Підкарпатське обмануте село” Романом Кондровим, аби обговорити деталі вимог аграрії і їх виконання.

Читайте також: Україна втратила понад €1 мільярд внаслідок блокади кордону з Польщею - експерт

Як повідомлялося, польські аграрії від 24 грудня призупинили до початку січня блокаду руху для вантажівок поблизу пункту пропуску “Медика-Шегині”.

Як відомо, фермери вимагають отримання дотацій на закупівлю кукурудзи, збереження в цьому році сільськогосподарського податку на рівні 2023 року та продовження можливості отримання позик для забезпечення ліквідності.

Як відомо, 6 листопада польські перевізники заблокували рух вантажівок на кордоні з Україною у пунктах пропуску «Ягодин - Дорогуськ», «Краківець - Корчова», «Рава-Руська - Гребенне».

Згодом до них приєднались польські аграрії у пункті пропуску "Шегині-Медика", висуваючи свої вимоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-