Зі спецрахунку НБУ на потреби оборони торік перерахували понад ₴10,3 мільярда

Зі спецрахунку НБУ на потреби оборони торік перерахували понад ₴10,3 мільярда

Укрінформ
Від початку війни зі спеціального рахунку, відкритого Національним банком, на потреби оборони перераховано понад 32,7 млрд грн, із них у 2023 році - понад 10,3 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Національного банку.

"У 2023 році зі спецрахунку, відкритого Національним банком, на потреби Сил оборони перераховано понад 10,3 млрд грн, з них у грудні – 2,7 млрд грн", - йдеться в повідомленні.

На спецрахунок, який Нацбанк відкрив для підтримки Сил оборони 24 лютого 2022 року, торік надійшло понад 11,1 млрд грн в еквіваленті, зокрема у грудні – майже 3,3 млрд грн.

Загалом з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну на спецрахунок НБУ надійшло майже 34,7 млрд грн. Кошти надходили як від громадян та підприємств України, так і від міжнародної спільноти (зокрема зі США, Великої Британії, Німеччини, Швеції, Фінляндії, Польщі, Швейцарії, Норвегії, Австралії, Франції, Канади, Болгарії, Гонконгу та ще багатьох країн світу). Зокрема, з-за кордону надійшло майже 15,6 млрд грн в еквіваленті в іноземній валюті.

На 1 січня 2024 року залишок коштів на спецрахунку становить майже 2,1 млрд грн. Загалом Національний банк перерахував зі спецрахунку на потреби оборони понад 32,7 млрд грн.

Читайте також: На оборону спрямують понад ₴1,1 трильйона із минулорічних бюджетних надходжень - Шмигаль

Як повідомлялося, Національний банк України змінив номери рахунків для зарахування коштів у доларах США на підтримку Збройних сил України та для гуманітарної допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-