АРМА застерігає про негативні наслідки від скорочення кількості своїх працівників

АРМА застерігає про негативні наслідки від скорочення кількості своїх працівників

Укрінформ
Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) не погоджується з рішенням Кабінету Міністрів щодо скорочення граничної чисельності АРМА на 169 одиниць, оскільки це обмежує його спроможність виконувати покладені на орган завдання.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба АРМА.

"Економлячи на кадровому забезпеченні Нацагентства, уряд обмежує його спроможність виконувати покладені на орган завдання та функції, зокрема за новими прозорими порядками. Найголовніше - АРМА не зможе забезпечувати прогнозовані багатомільярдні надходження до державного бюджету, що неприпустимо на тлі заяви МВФ про необхідність пошуку Україною додаткових джерел фінансування", - йдеться в повідомленні.

При цьому, АРМА запропоновано оптимізувати чисельність працівників державного органу шляхом зменшення граничної кількості працівників на 45 штатних одиниць.

Агентство розуміє державну політику уряду та навантаження на держбюджет під час війни, тому запропонувало перевести штатні одиниці міжрегіональних територіальних управлінь (МТУ) в кількості 105 осіб на центральний апарат.

Таким чином, від запропонованого перерозподілу штатних одиниць на 2024 рік мало бути: у центральному апараті АРМА - 300, а в МТУ - 90 штатних одиниць (загалом - 390 замість 435 осіб).

Проєкт акту уряду розглядався на засіданні урядового комітету. Агентство критично висловилося щодо непогодження акта у запропонованій редакції про скорочення чисельності та звернуло увагу на негативні наслідки для держави у разі його схвалення.

Згодом, АРМА отримало висновок Мінфіну про погодження акта із зауваженнями від 25 грудня. За результатом перемовин з Мінфіном було досягнуто розуміння щодо підтримки позиції АРМА з поетапним набором працівників. 29 грудня 2023 року на засіданні Кабінету Міністрів України було схвалено зміни до постанови КМУ №85 без урахування позиції АРМА та висновку Мінфіну.

Плани АРМА з кадрового оновлення необхідні передусім для виконання Агентством актуальних завдань під час війни: виявлення та розшук активів (в Україні та за кордоном), менеджмент арештованих активів в Україні та за кордоном (зокрема, їх інвентаризація, огляд, перевірки, контроль, оголошення та звітність).

Читайте також: Ліквідовувати АРМА не варто, навіть попри скандали - голова Антикорупційної ради

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів України утворив міжвідомчу робочу групу з підготовки пропозицій щодо питань реалізації Стратегії повернення активів на 2023-2025 роки.

Фото: 24TV.UA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-