Кабмін підвищив зарплати тим, хто працює в умовах інтенсивних обстрілів

Кабмін підвищив зарплати тим, хто працює в умовах інтенсивних обстрілів

Укрінформ
Кабінет Міністрів ухвалив рішення про підвищення заробітної плати особам, які працюють в умовах інтенсивних обстрілів.

Відповідне рішення ухвалено на засіданні уряду 29 грудня, передає Укрінформ із посиланням на Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

«Сьогодні Кабінет Міністрів вніс зміни до постанов від 25.04.2023 №391 і від 25.08.2023 №928. Ці зміни спрямовані на підвищення зарплат тим, хто працює в умовах інтенсивних обстрілів на території активних бойових дій. Це стосується також державних службовців», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, для працівників передбачається можливість збільшити вдвічі розмір надбавки за роботу під час інтенсивних обстрілів на територіях, де ведуться активні бойові дії, в розрахунку на місяць пропорційно робочим дням, коли відбувались обстріли. Перелік робіт, за які виплачується така надбавка, визначатиме начальник обласної військової адміністрації.

Для держслужбовців, які працюють в особливих умовах на територіях активних бойових дій під час інтенсивних обстрілів, передбачається визначати посадові оклади з урахуванням коефіцієнта 3 в розрахунку на місяць пропорційно робочим дням, коли відбувались обстріли. Перелік працівників буде погоджуватись із відповідною обласною військовою адміністрацією.

Читайте також: Робітничі кваліфіковані професії завжди цікаві роботодавцям - експерт

Проєкт постанови було розроблено Мінреінтеграції на виконання доручення Прем’єр-міністра спільно з Міністерством фінансів та Мінекономіки.

Як повідомлялося, у ІІІ кварталі 2023 року розмір середньомісячної зарплати в Україні зріс на 22,7% порівняно з аналогічним періодом минулого року і становив 17 937 грн.

Фото: Денис Шмигаль, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-