Через масований ранковий обстріл пошкоджені електромережі, у чотирьох областях - відключення

Через масований ранковий обстріл пошкоджені електромережі, у чотирьох областях - відключення

Укрінформ
Через масований обстріл вранці 29 грудня пошкоджено електромережі, у чотирьох областях є відключені споживачі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики.

Так, на Київщині внаслідок падіння уламків пошкоджено повітряні лінії 10 кВ у двох громадах, знеструмлено 843 споживача. На Дніпропетровщині обстрілом пошкоджено повітряну лінію 150 кВ, на Одещині - лінії 0,6 кВ.

У Харківській області через нічний і ранковий обстріли є пошкодження мереж у пʼяти громадах області. 

Внаслідок бойових дій залишаються без світла також 132 населених пункти на Донеччині, 63 - у Запорізькій області, 45 населених пунктів та частково обласний центр - на Херсонщині, 16 населених пунктів - на Чернігівщині, а також 16,6 тис. споживачів на Харківщині.

Через технічні причини відключений один населений пункт у Запорізькій області та 634 клієнти в 4-х населених пунктах на Чернігівщині.

За добу енергетики заживили 43 населених пункти на Донеччині, 1 населений пункт та 238 споживачів в обласному центрі на Херсонщині, 3,3 тис. споживачів на Дніпропетровщині та 21 споживача на Харківщині.

Крім того, НЕК "Укренерго" у Фейсбуці повідомила, що через масовану ракетну атаку пошкоджено лінію електропередачі 330 кВ у центральному регіоні.

"Сьогодні вранці під час масованої ракетної атаки була пошкоджена високовольтна повітряна лінія 330 кВ у центральному регіоні. Знеструмлення споживачів не було. Після закінчення повітряної тривоги розпочато аварійно-відновлювальні роботи", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Російська ракетна атака не вплинула на системи життєзабезпечення Києва - КМВА

Крім того, 28 грудня росіяни знову обстріляли теплову електростанцію у східному регіоні, є пошкодження обладнання.

Водночас, електроенергії, виробленої електростанціями всіх видів, вистачає для забезпечення енергопостачання всіх юридичних та побутових споживачів. Добовий максимум споживання 28 грудня був на 1,5% меншим порівняно із показниками 27 грудня.

Експорту електроенергії 29 грудня немає. Імпорт запланований упродовж всієї доби зі Словаччини, Польщі, Румунії та Молдови загальним обсягом 18 155 МВт-год.

Як повідомлялося, вранці 29 грудня Росія здійснила масовану ракетну атаку на українські міста. У ніч на 29 грудня ворог здійснив масовану атаку дронами.

Фото: Олександр Гіманов

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-