Кабмін затвердив план заходів щодо інтегрованого управління кордонами

Кабмін затвердив план заходів щодо інтегрованого управління кордонами

Укрінформ
Кабінет міністрів затвердив План заходів для реалізації Стратегії інтегрованого управління кордонами, що має дозволити уникнути черг на кордонах, пришвидшити рух товарів, сформувати максимально зручний прикордонний простір для бізнесу й українців.

Про це Прем‘єр-міністр України Денис Шмигаль сказав під час засідання уряду в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ще один стратегічний документ, який затверджуємо сьогодні, — це План заходів для реалізації Стратегії інтегрованого управління кордонами. Зможемо комплексно та ефективно реагувати на усі виклики у сфері безпеки держкордону, транскордонної діяльності, співпраці з нашими західними сусідами-державами ЄС", – поінформував глава українського уряду.

Він уточнив, що йдеться про впровадження європейських практик контрольних процедур, спільного контролю на західному кордоні за принципом "єдиної зупинки", технічну модернізацію пунктів пропуску, цифровізацію та автоматизацію процесів, обмін інформацією та багато іншого.

На переконання Шмигаля, все це дозволить уникнути черг на кордонах, пришвидшити рух товарів, сформувати максимально зручний прикордонний простір для бізнесу й усіх українців.

Читайте також: Уряд затвердив Національну стратегію доходів до 2030 року

Як повідомлялося, 6 листопада польські перевізники розпочали блокаду руху вантажівок поблизу трьох найбільших пунктів пропуску на кордоні з Україною: "Корчова – Краківець", "Гребенне - Рава-Руська", "Дорогуськ – Ягодин".

Серед основних вимог – повернення практики дозволів для українських перевізників, скасованої угодою з Євросоюзом до 30 червня 2024 року.

Польські аграрії від неділі, 24 грудня, призупинили до 2-3 січня блокаду руху для вантажівок поблизу пункту пропуску в Медиці. Тим часом польські перевізники відмовилися це зробити і продовжують блокаду доріг перед пунктами пропуску в Дорогуську, Корчовій і Гребенне.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-