Співпрацею з Укрнафтою зацікавилися 25 компаній

Співпрацею з Укрнафтою зацікавилися 25 компаній

Укрінформ
Пропозицією ПАТ "Укрнафта" щодо спільної розробки родовищ зацікавилися 25 компаній; пошук партнерів продовжено до 1 березня 2024 року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Укрнафта.

"Станом на кінець грудня 2023 р. співпрацею вже зацікавилися 25 компаній, включаючи як українські компанії, так і компанії з 7 країн Європи та Північної Америки. Це профільні інвестори, сервісні, інвестиційні (зокрема, кілька міжнародних консорціумів) та консалтингові компанії", - йдеться у повідомленні.

Водночас в Укрнафті зазначили, що не всі потенційні партнери встигли детально ознайомитися з можливостями 21 родовища (10 родовищ розташовані на заході та 11 - на сході України). Тому керівництво компанії вирішило терміни пошуку партнерів для спільної розробки нафтових та газових родовищ продовжити до 1 березня 2024 року.

Читайте також: Укрнафта запустила свердловину з добовим видобутком понад 50 тонн

Наголошується, що доведені та ймовірні запаси родовищ, доступ до яких Укрнафта пропонує потенційним партнерам, становлять понад 12 млн тонн нафти і понад 31 млрд кубометрів газу. Компанія пропонує родовище та право користування наявною видобувною інфраструктурою, а партнер має розробити план розвитку для інтенсифікації видобутку, забезпечити фінансування та технології.

При відборі Укрнафта віддає перевагу угодам про розподіл продукції (Product Sharing Agreement), що дозволять повністю розкрити потенціал родовищ з достатніми запасами, але низькими темпами видобутку.

Як повідомлялося, у жовтні Укрнафта оголосила про пошук партнерів для розробки 21 родовища нафти й газу.

Фото: Укрнафта

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-