Сольський провів онлайн-зустріч з міністром сільського господарства Польщі

Сольський провів онлайн-зустріч з міністром сільського господарства Польщі

Укрінформ
Міністр аграрної політики Микола Сольський провів онлайн-зустріч з новим міністром сільського господарства та розвитку села Республіки Польща Чеславом Адамом Сєкєрським.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства, передає Укрінформ.

Сольський відзначив важливість розв'язання українсько-польських питань. Він підкреслив, що у 2024 році перед аграріями обох країн стоятимуть багато нових викликів і необхідно вже зараз напрацьовувати шляхи їх вирішення.

Український міністр запропонував польському колезі обговорити нагальні питання під час очної зустрічі в Києві чи на польсько-українському кордоні. Він також привітав колегу з призначенням і побажав йому продуктивної та якісної роботи в новому уряді.

Сєкєрський зі свого боку подякував за запрошення і відзначив, що відстоюватиме у співпраці з Україною європейські цінності. Він також підтвердив готовність обговорити питання, пов'язані зі спільними європейськими ринками.

Читайте також: У чергах на кордоні з Польщею - близько 3900 вантажівок

Як повідомлялось, у травні 2023 року Єврокомісія заборонила імпорт пшениці, кукурудзи, ріпаку та соняшнику з України до Болгарії, Угорщини, Польщі, Словаччини та Румунії за наполяганням цих країн. 5 червня дію заборони було продовжено до 15 вересня 2023 року. Згодом, Єврокомісія оголосила, що Євросоюз не продовжуватиме тимчасові обмеження щодо українського зерна, після чого деякі з країн, зокрема Польща й Угорщина запровадили односторонню заборону на аграрний імпорт з України, хоча транзитні перевезення української аграрної продукції через прикордонні країни продовжувалися.

Наразі на перепускних пунктах Польщі триває блокування вантажних перевезень з України за ініціативою польських перевізників. Блокування транспортних шляхів також спостерігається на кордонах України зі Словаччиною та Угорщиною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-