ЄС додатково надсилає Україні 500 електрогенераторів

ЄС додатково надсилає Україні 500 електрогенераторів

Укрінформ
Європейський Союз мобілізує 500 додаткових електрогенераторів зі своїх стратегічних резервів rescEU для посилення енергетичної стійкості України.

Про це йдеться у повідомленні Представництва ЄС в Україні, передає Укрінформ.

У Представництві ЄС наголосили, що тривалі жорстокі атаки Росії зробили українську енергетичну інфраструктуру крихкою і попри зусилля місцевих органів влади, неможливо протягом року відновити всі зруйновані мережі.

“Залучені з розташованих у Польщі резервів ЄС rescEU для надзвичайних ситуацій генератори ранжуються від малих 12,5 кВА до великих 1000 кВА і здатні постачати енергію цілим лікарням у випадку відключення електроенергії. Фінансова вартість 500 електрогенераторів, що надсилаються Україні, складає 16,5 млн євро”, – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Українські медзаклади отримають ще 27 потужних генераторів

Представництво ЄС інформує, що генератори надаватимуться різним українським міністерствам. Мета полягає у забезпеченні достатнього постачання електроенергії протягом холодних і темних місяців, а також підтримки роботи таких життєво важливих служб, як лікарні та водоочищувальні й теплові станції. Наприклад, 40 із 500 генераторів призначені для шкіл.

Читайте також: Порт Чорноморськ отримав шість дизель-генераторів від уряду Японії

Як повідомляв Укрінформ, 21 грудня президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн оголосила про перерахування Україні останнього траншу в обсязі €1,5 мільярда з 18 мільярдів макрофінансової допомоги на цей рік.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-