Україна спільно з партнерами продовжує реалізацію ініціативи «Зерно з України» - посол Боднар

Україна спільно з партнерами продовжує реалізацію ініціативи «Зерно з України» - посол Боднар

Укрінформ
Україна спільно з Продовольчою програмою ООН та країнами-партнерами продовжує реалізацію ініціативи Grain from Ukraine, в рамках якої заплановано доставити ще 60 кораблів з продовольством в країни, що потребують, зокрема, в Африку.

Про реалізацію ініціативи, під час завантаження 25 тисяч тонн українського зерна в порту Самсуна для відправки в Нігерію, розповів Надзвичайний та Повноважний Посол України в Туреччині Василь Боднар, повідомляє власкор Укрінформу.

“Всесвітня продовольча програма разом із 30 іншими країнами та організаціями підтримали цю ініціативу («Зерно з України» - ред.) та допомагають нам її реалізувати. Під час нещодавнього міжнародного саміту «Зерно з України» Президент Зеленський повідомив, що на ці цілі зібрано 100 млн доларів США. Всього ми вже поставили країнам, які цього потребують, понад 170 тисяч тонн пшениці, зокрема в такі країни, як Кенія, Сомалі, Ефіопія та Ємен. Тепер планується доставити ще 60 кораблів до інших країн, які потребують, переважно в Африці”, - сказав Василь Боднар.

У Туреччині готуються відправити в Нігерію 25 тисяч тонн українського зерна / Фото: Ольга Будник, Укрінформ

Посол України в Туреччині подякував Всесвітній продовольчій програмі ООН та національному координатору в Туреччині пану Стівену Кахіллу за підтримку ініціатив України і надання можливості задовольнити потреби країн, що мають потребу в українському зерні.

“Ми також вдячні нашому стратегічному партнерові - Туреччині, яка дуже допомагає нам у подоланні перешкод і проблем, що постали перед глобальною продовольчою безпекою, а саме підтримує ініціативу «Зерно з України», допомагає нам у її реалізації, а також підтримує ініціативу Президента Зеленського щодо формули миру. Ми віримо, що ми переможемо, і глобальна продовольча безпека буде добре захищена”, - сказав дипломат.

Читайте також: Австрія виділить ще €3,8 мільйона на «Зерно з України»

Як повідомляв Укрінформ, вантаж українського зерна масою 25 тисяч тонн готується до відправки з турецького порту Самсун у Нігерію в рамках програми Grain from Ukraine.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-