«Чи є ризики для продовольчої безпеки»: Зеленський доручив Шмигалю розібратися з лімітами на продаж землі

«Чи є ризики для продовольчої безпеки»: Зеленський доручив Шмигалю розібратися з лімітами на продаж землі

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський звернувся до Премʼєр-міністра України Дениса Шмигаля із пропозицією опрацювати питання відтермінування збільшення площі земельної ділянки, яку можна придбати «в одні руки» на ринку землі.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у відповіді Президента на відповідну петицію.

«З огляду на зазначене, я звернувся до Прем’єр-міністра України Д.Шмигаля із пропозицією всебічно опрацювати порушені в електронній петиції питання, урахувавши, серед іншого, можливі ризики для продовольчої безпеки, та вжити необхідних заходів реагування», - йдеться у відповіді Глави держави.

Про результати автора електронної петиції поінформує Кабінет Міністрів України.

Петиція «Захистити українське село - відкласти до закінчення війни збільшення максимальної площі с/г землі «в одних руках» зі 100 до 10000 гектарів» була зареєстрована у листопаді 2023 року і набрала необхідні 25 тис. підписів.

Читайте також: Сольський: Відкладати «на потім» земельну реформу не варто, її треба посилювати

Автор петиції звернувся до Президента України з проханням внести на розгляд до Верховної Ради України законодавчі пропозиції, які б залишали до кінця війни чинний ліміт на ринку землі на купівлю землі сільськогосподарського призначення до 100 га «в одні руки».

Як повідомляв Укрінформ, ринок землі в Україні офіційно стартував 1 липня 2021 року. До 2024 року купувати сільськогосподарську землю можуть тільки фізособи - громадяни України з обмеженням у 100 гектарів. Закон про ринок землі забороняє купувати землю іноземцям.

Читайте також: Як працює земельна реформа та ринок землі під час війни

З 1 січня 2024 року в Україні стартує другий етап впровадження ринку землі, коли землю зможуть купувати юридичні особи, зареєстровані в Україні. Придбати можна буде не більше 10 тис. га земель сільськогосподарського призначення.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-