Третій перегляд програми розширеного фінансування МВФ розпочне навесні 2024 року

Третій перегляд програми розширеного фінансування МВФ розпочне навесні 2024 року

Укрінформ
Міжнародний валютний фонд розпочне третій перегляд програми у межах Механізму розширеного фінансування (EFF) навесні 2024 року.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це під час пресконференції заявив голова Місії МВФ в Україні Гевін Грей.   

"Під час третього перегляду програми, який ми плануємо провести навесні, маєио намір здійснити оцінку економічних результатів української влади станом на кінець грудня", - сказав він.

Грей зазначив, що МВФ оцінюватиме, зокрема, виконання бюджету та стан міжнародних резервів.

За його словами, також буде оцінюватися, оскільки українська влада виконує та впроваджує реформи, які були необхідні для другого перегляду програми. Грей додав, що фонд детально проаналізує закон про Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру, у тому числі на предмет відповідності структурним "маякам" програми.

Також МВФ зверне увагу на ступінь виконання структурних маяків станом на кінець 2023 року, зокрема на те чи запроваджена національна стратегія доходів, основна мета якої - нарощувати внутрішні джерела надходжень до бюджету.

Читайте також: МВФ очікує, що Кабмін вже у грудні почне реалізацію національної стратегії доходів

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок Виконавча рада МВФ затвердила другий перегляд програми EFF для України. Це відкриває шлях до отримання чергового траншу в розмірі 900 млн доларів Україною.

Чотирирічна програма у межах Механізму розширеного фінансування (EFF) для України була затверджена 31 березня 2023 року. Передбачається, що Україна отримає фінансування на загальну суму 15,6 млрд дол. США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-