Україна пропонує оборонним компаніям довгострокову співпрацю - Камишін на конференції у США

Україна пропонує оборонним компаніям довгострокову співпрацю - Камишін на конференції у США

Укрінформ
Україна готова поділитися власним інженерним досвідом і пропонує довгострокову співпрацю компаніям, які працюють у сфері оборонних технологій.

На цьому наголосив міністр з питань стратегічної промисловості України Олександр Камишін під час конференції DFNC1: US Edition, передає Укрінформ.

«Будемо раді поділитися досвідом у сфері оборонних технологій, адже саме оборонні технології дозволяють давати асиметричні відповіді, коли противник переважає кількістю. Це можливість відкривати нові ринки. Ми всі знаємо, що війна виснажила запаси і склади по всьому світу - ці склади потрібно буде поповнювати. Україна ж пропонує більш довгострокові перспективи, і в цьому наша унікальність», - сказав Камишін.

Він додав, що окрім поповнення складів країн НАТО, після перемоги українські виробники, які мають досвід переходу від озброєнь радянського зразка до озброєнь стандарту НАТО, можуть передати цей досвід тим країнам Глобального Півдня, які нині залежать від постачання озброєнь з Росії.

Як приклад міністр навів програму FrankenSAM, у межах якої радянська зборя адаптується до відповідних зразків НАТО. Ця програма вже реалізується, за що Камишін подякував заступнику міністра оборони США Вільяму Лапланту і його команді - Лорі Куперу і Вільяму Шрайберу.

Читайте також: Більшість закуплених для Сил оборони дронів вироблені в Україні - Камишін

Міністр наголосив на своїй впевненості в тому, що після завершення війни Україна разом із міжнародними партнерами зможе забрати частку російського ринку в експорті зброї.

Як повідомлялося, під час роботи Конференції Оборонних Індустрій DFNC1: US Edition Україна і США підписали меморандум про спільне виробництво зброї та обмін технічними даними. У 2024 році Україна виділить безпрецедентний бюджет на розвиток оборонного виробництва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-