Україна та Італія співпрацюватимуть у розвитку відновлюваної енергетики

Україна та Італія співпрацюватимуть у розвитку відновлюваної енергетики

Укрінформ
Міністерство енергетики України та Міністерство навколишнього середовища і енергетичної безпеки Італії підписали меморандум про співпрацю у розвитку відновлюваної енергетики.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики України.

"Міністерство енергетики України і Міністерство навколишнього середовища і енергетичної безпеки Італії домовилися співпрацювати у сфері енергетичного переходу і відновлюваних джерел енергії. Відповідний документ підписали заступниця міністра енергетики України Світлана Гринчук і віцеміністр Міністерства навколишнього середовища Італії Ванніа Ґава у межах Конференції ООН зі зміни клімату COP28, що триває у Дубаї", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Кліматичний саміт: Макрон закликав G7 відмовитися від вугілля до 2030 року

Меморандум передбачає співпрацю у передачі технологій та розбудові потенціалу у секторі відновлюваної енергії та енергоефективності; обмін найкращими практиками та знаннями в енергетичному переході та інноваційних технологіях у процесі декарбонізації.

Передбачається також співпраця у водневій енергетиці.

Як повідомлялося, на кліматичному саміті COP28 у Дубаї (ОАЕ) 22 країни, серед яких США й Україна, закликали світ розвивати ядерну енергетику.

Фото: Міненерго

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-