Норвегія виділила понад €21 мільйон на продовольчу безпеку України

Норвегія виділила понад €21 мільйон на продовольчу безпеку України

Укрінформ
Норвегія у четвер оголосила про виділення 250 мільйонів норвезьких крон (21,2 мільйона євро) на продовольчу безпеку України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у пресрелізі на сайті норвезького уряду.

«Норвегія продовжить підтримувати народ України. Водночас ми не випускаємо з уваги й інші кризи у світі. Програма Нансена (п’ятирічна програма допомоги Україні з боку Норвегії – ред.) є одним із прикладів того, як нам вдається об’єднати ці зусилля», – заявив міністр закордонних справ Норвегії Еспен Барт Ейде.

Зокрема скандинавська країна виділить 200 мільйонів норвезьких крон (17 мільйонів євро) Всесвітній продовольчій програмі (WFP), включно із програмою «Зерно з України», яка реалізовується у партнерстві із WFP. Ще 50 мільйонів норвезьких крон (4,2 мільйона євро) буде спрямовано до Фонду України Світового Банку.

Читайте також: Австрія виділить ще €3,8 мільйона на «Зерно з України»

Окрім цього, Норвегія передасть додаткові 150 мільйонів норвезьких крон (12,7 мільйонів євро) до WFP. Цей крок було вжито у відповідь на заклик програми про надання надзвичайної допомоги для України.

Ці кошти будуть спрямовані не лише на надання продовольчої допомоги поблизу лінії фронту, але й на розмінування сільськогосподарських угідь, йдеться у пресрелізі.

Як повідомляв Укрінформ, 13 листопада уряд Норвегії виділив додаткові 84 мільйони євро на гуманітарну допомогу для України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-