Українські водії в Польщі перекривали дорогу, протестуючи проти блокади кордону

Українські водії в Польщі перекривали дорогу, протестуючи проти блокади кордону

Фото
Укрінформ
Українські водії, які застрягли в Польщі через блокаду кордону місцевими перевізниками, влаштували у відповідь акцію протесту в Перемишлі, а також у прикордонному селі Медика.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Rmf24.

Як зазначається, близько 30 українських водіїв періодично виходили на пішохідний перехід і деякий час безперервно ходили по ньому, блокуючи рух автотранспорту.

Протест було влаштовано на автошляху №28 на виїзді з Перемишля у бік кордону і на цій же дорозі - у прикордонній Медиці.

Фото: rmf24.pl
Фото: rmf24.pl

У результаті на трасі утворювалися значні затори. Попри це, як зазначається, акція пройшла у спокійній атмосфері.

Читайте також: На українсько-польському кордоні в чергах стоять 2 700 вантажівок

Нагадаємо, польські перевізники розпочали безстроковий протест на кордоні 6 листопада. Серед основних вимог до уряду України – повернення практики дозволів для українських перевізників, скасованої угодою з Європейським Союзом до 30 червня 2024 року. Протестувальники хочуть, щоб угода була розірвана, а дозвільний режим перетину кордону відновили з 1 січня.

Страйк призвів до повної зупинки руху на трьох прикордонних пунктах пропуску між Польщею і Україною: "Дорогуськ - Ягодин", "Корчова - Краківець", "Гребенне - Рава-Руська". На кордоні утворилися черги українських вантажівок на кількадесят кілометрів, час очікування сягає до 10 днів.

Читайте також: Блокування кордону: Туск звинуватив уряд Польщі у бездіяльності

23 листопада польські аграрії долучилися до протесту перевізників та розпочали блокаду руху вантажного транспорту на пункті пропуску "Медика – Шегині" поблизу Перемишля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-