Мінвідновлення модернізує пункти пропуску на кордоні за грантові кошти від Єврокомісії

Мінвідновлення модернізує пункти пропуску на кордоні за грантові кошти від Єврокомісії

Укрінформ
Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури планує спрямувати на розбудову та модернізацію автомобільних і залізничних пунктів пропуску на західному кордоні грантові кошти, що будуть залучатися за програмою «Механізм сполучення Європи» Єврокомісії.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Мінвідновлення у Фейсбуці.

“Як країна-учасниця, Україна тепер може подавати заявки за проєктами для грантової підтримки від Європейської комісії (у розмірі 50% від вартості проєктів). Особливий акцент робиться на реалізації вже схвалених Єврокомісією інфраструктурних проєктів із модернізації залізничних та автомобільних пунктів пропуску через державний кордон із Польщею, Румунією, Угорщиною та Словаччиною”, - зазначила пресслужба.

Йдеться про пункти пропуску “Мостиська – Медика”, “Ягодин – Дорогуськ”, “Рава Руська – Гребенне”, “Краківець – Корчова”, “Чоп – Чієрна-над-Тисою”, “Батєво – Еперьєшке”, “Чоп – Захонь”, “Лужанка – Берегшурань”, “Порубне – Сірет”, “Вадул-Сірет – Вікшані”.

Загальна сума гранту на модернізацію всіх пунктів пропуску становить понад 82 млн євро.

Читайте також: Наєм: Мета Держагентства відновлення - допомогти громадам, а не забрати ресурси

Як повідомляв Укрінформ, 21 листопада Верховна Рада ратифікувала Угоду між Україною та Європейським Союзом про участь у програмі «Механізм сполучення Європи» (Connecting Europe Facility, CEF), яка функціонує в межах ініціативи «Шляхи солідарності».

Угода була підписана у червні цього року у Львові під час зустрічі віцепрем’єр-міністра з відновлення України – міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександра Кубракова з єврокомісаром з питань транспорту Адіною Велян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-