Потреби України цьогоріч становлять $45 мільярдів: глава НБУ сказав, скільки вже отримали

Потреби України цьогоріч становлять $45 мільярдів: глава НБУ сказав, скільки вже отримали

Укрінформ
Жодного скорочення фінансової підтримки України наразі не спостерігається.

Як передає Укрінформ, про це заявив голова Національного банку України Андрій Пишний в інтерв’ю міжнародному виданню The Banker.

«Звичайно, ми стежимо за ситуацією в країнах-донорах і природним є те, що ми стурбовані. З початку року Україна отримала понад 35 млрд доларів фінансової підтримки. Наші потреби до кінця року становлять 45 млрд доларів. Ми розраховуємо, що всі ці кошти прийдуть в Україну і всі необхідні рішення будуть знайдені», – сказав він.

Пишний також висловив упевненість, що 300 млрд доларів заморожених західними країнами активів російського центробанку підуть на відновлення України.

Читайте також: Голова Нацбанку: Рішення МВФ - не лише про гроші, а й про партнерську підтримку України світом

«Дебати про правові підстави для передавання російських активів Україні тривають, але останнім часом активізувалася дискусія про переведення в Україну доходів, отриманих від російських активів, які залишаються в обігу. Над цим наполегливо працюють українські дипломати та юристи», – повідомив голова НБУ.

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні лідери ЄС схвалили плани використання для допомоги Україні доходів, отриманих від заморожених російських активів, які утримуються Європейським міжнародним центральним депозитарієм цінних паперів Euroclear у Брюсселі. Очікується, що законодавчі пропозиції Єврокомісія подасть у грудні.

Фото: НБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-