Черги на КПП «Ужгород» зменшилися, частина фур рушила до угорського кордону

Черги на КПП «Ужгород» зменшилися, частина фур рушила до угорського кордону

Ексклюзив
Укрінформ
Закарпатська митниця фіксує зменшення черги вантажівок на словацькому кордоні, фури розосередились з польського напрямку і на угорський кордон також.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу повідомила речниця Закарпатської митниці Вікторія Сенгетовська.

"Сьогодні упродовж дня фіксуємо зменшення кількості вантажівок на в'їзд в Україну зі словацького боку. За інформацією наших словацьких колег, нині черга зменшилася приблизно на дві з половиною сотні вантажівок, вони фіксують 650 фур проти 900 учора", – сказала вона.

За її словами, це пов'язано з тим, що сьогодні в Словаччині національне свято, а також із тим, що частина вантажівок з польського напрямку обрала угорський кордон для в'їзду в Україну. Водії долають додаткові 150 км, щоб менше стояти в чергах на кордоні.

Сенгетовська зазначила, що пропускні спроможності митниці на КПП "Тиса" на угорському кордоні більші за ті, що є на КПП “Ужгород” – там за день можуть оформляти біля трьох сотень вантажівок.

На КПП "Ужгород" митниця збільшила пропускну спроможність майже удвічі та оформляє за день до 250 фур. У звичайному режимі тут оформляли до 140 вантажівок на добу.

Читайте також: Блокада кордону: на Закарпатті збільшилися черги вантажівок на словацькому напрямку

На митниці зазначають, що попри пікові навантаження вживають безпекових заходів. Усі вантажі проходять перевірку, підозрілі відправляють на рентген.

Повідомляється, що в середньому митне оформлення та контроль вантажівки на в’їзд в Україну триває 20 хвилин.

Як повідомлялося, 6 листопада польські перевізники розпочали блокування руху вантажного транспорту з Польщі в напрямку до України у пунктах пропуску "Ягодин–Дорогуськ", "Краківець–Корчова", "Рава-Руська–Гребенне".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-