Нафта дорожчає на тлі прогнозу МЕА щодо зростання попиту

Нафта дорожчає на тлі прогнозу МЕА щодо зростання попиту

Укрінформ
Ціни на нафту еталонних марок помірно зростають у середу, 15 листопада, інвестори оцінюють дані про інфляцію в США і чекають на щотижневий звіт про запаси палива в країні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє enkorr.

Ціна січневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $82,7 за барель, що на $0,23 (0,28%) вище за показник на закриття попередньої сесії. У вівторок ці контракти здешевшали на 5 центів – до $82,47 за барель.

Котирування ф'ючерсів на нафту WTI на грудень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) підвищилися на $0,18 (0,23%) і становили $78,44 за барель. За підсумками минулої сесії вони не змінилися в ціні й становили $78,26 за барель.

Темпи зростання споживчих цін (індекс CPI) у Штатах у жовтні скоротилися до 3,2% у річному вираженні з 3,7% у вересні, повідомило Міністерство праці країни. Базова інфляція (індекс CPI Core), яка не враховує динаміки цін на продукти харчування й енергоносії, сповільнилася до 4% із 4,1% місяцем раніше. Консенсус-прогноз експертів, опитаних Trading Economics, передбачав ослаблення інфляції до 3,3% і збереження темпів зростання індексу CPI Core на рівні 4,1%.

Дані про динаміку інфляції уважно відстежує Федеральна резервна система (ФРС) після прийняття рішень щодо грошово-кредитної політики.

Тим часом напередодні Міжнародне енергетичне агентство (МЕА) підвищило прогноз зростання глобального попиту на нафту 2023 року на 113 тис. барелів на добу (б/д) – до 2,367 млн б/д. Таким чином, організація очікує, що світовий попит цього року становитиме 101,96 млн б/д.

Також учасники ринку оцінюють сигнали про зміну запасів енергоносіїв у США.

Читайте також: У жовтні скоротилися прибутки Росії від експорту нафти - Bloomberg

За даними Американського інституту нафти (American Petroleum Institute, API), минулого тижня запаси в Штатах зросли на 1,34 млн барелів. На тиждень раніше резерви підскочили на 11,9 млн барелів.

Офіційні дані Міненерго країни буде опубліковано о 16:30 за київським часом у середу, причому одразу за два тижні. Опитані Trading Economics аналітики прогнозують, що вони вкажуть на зростання запасів нафти на 1,8 млн барелів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-