Уряд нарощує фінансування грантових програм для переробних підприємств

Уряд нарощує фінансування грантових програм для переробних підприємств

Укрінформ
Кабінет Міністрів на засіданні 10 листопада збільшив фінансування грантових програм для переробних підприємств на суму до 1 млрд грн; тепер для цього можна залучати й кошти Фонду соцстрахування на випадок безробіття.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Міністерства економіки.

"Уряд вдосконалив процес надання грантів на створення або розвиток переробних підприємств в рамках програми єРобота. Відтепер як джерело фінансування програми можна буде використовувати кошти Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття. Головним розпорядником цих коштів призначено Державну службу зайнятості", - йдеться у повідомленні.

За словами заступниці міністра економіки Надії Бігун, завдяки цьому рішенню підприємці до кінця року зможуть отримати грантів на переробку додатково ще на суму до 1 млрд грн.

На наступний рік уряд закладає понад 5 млрд грн на гранти в переробній галузі з усіх джерел, їх зможуть отримати близько 1000 підприємств, заявили в Мінекономіки.

Програма єРобота вже продемонструвала свою ефективність. За її умовами, витрачені державою на грантову підтримку підприємств кошти мають повертатись до бюджету у вигляді податків та зборів за три роки. Але на практиці дедалі більше підприємств - учасників програми повертають такі кошти у вигляді податків вже за рік.

У планах уряду - завдяки грантовій підтримці бізнесу забезпечити створення до 20 тис. нових робочих місць у переробній та суміжних галузях промисловості.

«Завдяки збільшенню кількості нових робочих місць має знизитись навантаження на державний бюджет щодо виплат допомоги по безробіттю. Згодом це допоможе повернути вимушених переселенців із-за кордону», - резюмувала Бігун.

Читайте також: Україна хоче збільшити частку переробки у структурі ВВП – Мінекономіки

Як повідомлялось, грантова програма для переробних підприємств надає бізнесу можливість отримати фінансову підтримку для розвитку своїх компаній. Основними її умовами є обов'язок створення нових робочих місць та співфінансування проекту. Отримувач гранту має забезпечити створення до 25 робочих місць. А співфінансування здійснюється за схемою: отримувач повинен внести 50% власних коштів, а держава надає решту 50% у вигляді гранта (для підприємств, що працюють на деокупованих територіях, частка співфінансування від підприємця знижується до 20%).

Від моменту старту програми вже видано понад 400 грантів на 2,2 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-