Німеччина підписала з Fixit інвестиційну страхову гарантію для підтримки роботи в Україні

Німеччина підписала з Fixit інвестиційну страхову гарантію для підтримки роботи в Україні

Укрінформ
Створення партнерами України програм страхових гарантій для своїх резидентів стимулює іноземні компанії інвестувати в українську економіку зараз, а не після завершення війни.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це Шмигаль заявив під час Шостого Німецько-українського економічного форуму.

"Запорукою залучення інвестицій є страхування військово-політичних ризиків. Ми вдячні уряду Німеччини та пану Шольцу за програму страхових гарантій для німецьких інвесторів. Це стимулює компанії інвестувати зараз, а не по закінченні війни", - сказав Шмигаль.

Він зазначив, що на полях форуму відбулося підписання інвестиційної страхової гарантії уряду ФРН німецькій компанії Fixit для добудови другого виробництва в Україні. За словами Шмигаля, про страхування ризиків для своїх резидентів заявили також у Франції, Японії, Італії, Швеції та Великобританії. Прем'єр зауважив, що очікуються відповідні кроки з боку США.

Водночас Шмигаль зазначив, що українська сторона всіляко сприяє залученню інвестицій. Зокрема, відбувається дерегуляція процесів: уряд уже переглянув понад 1000 інструментів регулювання, які оптимізуються, діджиталізуються чи скасовуються. Також впроваджується цифровізація, яка продукує нові цифрові інструменти для бізнесу, що мінімізують бюрократію.

"Ми засновуємо індустріальні парки. Це - промислові майданчики, з готовими інженерними комунікаціями та податковими пільгами. Наразі їх створено більше 70-ти. Плануємо підвищувати і захист цих майданчиків", - зауважив Шмигаль.

Читайте також: Україна зміцнила безпекові можливості, тепер є більше підстав для інвестицій - Шмигаль

Він додав, що в Україні працює урядовий Офіс із залучення та підтримки інвестиції UkraineInvest, а також поліпшується логістика на західному кордоні країни.

"Ми запускаємо системи електронної черги, пілотні проєкти спільного контролю. Покращуємо та реформуємо митницю, інтегруючи її в європейський простір. Для цього адаптуємо українське законодавство до нормативно-правової бази й актів ЄС", - поінформував Прем'єр-міністр.

Як повідомлялося, у Берліні стартував Шостий Німецько-український економічний форум, який зібрав понад 500 представників політикуму та бізнесу. Форум проходить під гаслом «Відновлення, розумне зростання та безпека».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-