Іран експортуватиме свої автомобілі до Росії та Білорусі

Іран експортуватиме свої автомобілі до Росії та Білорусі

Укрінформ
Заступник міністра закордонних справ Ірану з питань економічної дипломатії Мехді Сафарі оголосив про підписання контрактів на експорт автомобілів іранського виробництва в цільові країни, зокрема до Росії та Білорусі.

Про це повідомляє Tasnim, передає Укрінформ.

Виступаючи в суботу на церемонії, присвяченій Національному дню експорту, Мехді Сафарі заявив, що сприяння торгівлі з сусідніми державами, а також країнами Африки, Латинської Америки та Східної Азії є основною політикою нинішньої адміністрації.

Він розповів про експорт технічних та інженерних послуг наукових компаній і додав, що наразі реалізуються проекти щодо експорту наукомісткої продукції на суму від 300 до 400 мільйонів доларів США.

Читайте також: Іран закликав ісламські країни запровадити нафтове ембарго проти Ізраїлю

За його словами, Іраном докладаються зусилля для експорту автомобілів вітчизняного виробництва до цільових країн, включаючи Росію та Білорусь, і що країна уклала дуже хороші контракти з іншими країнами в цій галузі.

Сафарі додав, що вступ Ірану до ШОС і БРІКС відкрив нові можливості для експорту продукції до цих країн.

Читайте також: Незабаром світ побачить причетність Росії та Ірану до ізраїльського конфлікту - Данілов

Як повідомляв Укрінформ, влада Грузії запровадила заборону на експорт, вивіз із країни або транзит до Росії автомобілів, ввезених з Євросоюзу.

Крім того, уряд Японії планує заборонити експорт вживаних автомобілів до Росії в рамках додаткових економічних санкцій проти Москви через її вторгнення в Україну.

Обсяг виробництва автомобілів у Росії за 2022 рік упав на 60%, до історичного мінімуму - в 620 тис. машин.

Протягом п’яти місяців з початку 2023 року китайські автовиробники експортували до РФ більше автомобілів, ніж до будь-якої іншої країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-