ДП «Ліси України» збільшує поставки лісоматеріалів для українських переробників

ДП «Ліси України» збільшує поставки лісоматеріалів для українських переробників

Укрінформ
За підсумками трьох кварталів 2023 року державне підприємство «Ліси України» відвантажило замовникам 8,68 млн кубометрів лісоматеріалів; це на 1 млн кубометрів більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Як передає Укрінформ, про це повідомив у Фейсбуці в. о. генерального директора підприємства Юрій Болоховець.

«За три перші квартали 2022 року компанія поставила покупцям 7,65 млн куб. м лісоматеріалів, за аналогічний період 2023 року – 8,68 млн куб. м», - ідеться в повідомленні.

Як зауважив Болоховець, збільшення обсягів продажу необробленої деревини свідчить про те, що українська деревообробна галузь відновлюється та нарощує виробництво.

Керівник держпідприємства зазначив, що по різних сортах і породах спостерігаються різноспрямовані цінові тренди. Проте середня ціна знеособленого куба лісоматеріалів протягом другого і третього кварталів 2023 року знизилася з 1 810 грн до 1 675 грн.

«Реалізація деревини є прозорою, правила гри на ринку зрозумілі та прогнозовані, про що свідчить зростання відсотка виконання договорів на реалізацію до майже 90%. Таким чином, на даний час ринок є збалансованим. Попит та пропозиція – врівноважені», - додав Болоховець.

Читайте також: «Ліси України» заготовили понад 130 тисяч кубометрів дров до опалювального сезону

Окремо він застеріг недоброчесних учасників ринку, які прагнуть за копійки користуватися державним лісовим ресурсом і намагаються отримувати лісоматеріали за прямими договорами.

"Спроби тиснути на «Ліси України» є абсолютно марними. Повернення до практики ручного регулювання ринку не буде", - наголосив очільник держпідприємства.

Як повідомлялося, ДП «Ліси України» починає наступний етап цифровізації роботи для збільшення прозорості та контрольованості виробничих та бізнес-процесів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-