«Ліси України» заготовили понад 130 тисяч кубометрів дров до опалювального сезону

«Ліси України» заготовили понад 130 тисяч кубометрів дров до опалювального сезону

Укрінформ
На складах ДП «Ліси України» накопичено понад 130 тис. кубометрів дров для проходження опалювального сезону 2023/2024 років.

Як передає Укрінформ, про це повідомив міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець у Фейсбуці.

«Підприємства ДП "Ліси України" здатні повністю забезпечити потреби регіонів. Наразі на складах понад 130 тис. кубометрів дров», – йдеться у повідомленні.

Наголошується, що питання забезпечення дровами незахищених верств населення на прифронтових територіях було обговорено на зустрічі з представниками органів виконавчої влади та United Nations OCHA за участю віцепрем’єра – міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук.

За словами Стрільця, розмова була зосереджена навколо питання логістики та фінансування доставки дров.

Міністр підкреслив, що наразі в Україні докладаються всі зусилля для формування прозорого ринку деревини, і вже багато зроблено, аби він вийшов із затінку.

Читайте також: На Донеччині цієї зими централізованого опалення не буде у восьми містах

Серед іншого, перед Державним агентством лісових ресурсів поставлене завдання якнайшвидше напрацювати чітку та прозору ціну паливних дров для регіонів. У разі потреби – скоригувати логістику, а також зменшити їх вартість, де це можливо зробити, щоб вона відповідала потребам воєнного часу.

Як повідомлялося, 35 тис. господарств у Донецькій області, які не матимуть централізованого опалення, потребують забезпечення дровами на загальну суму близько 630 млн грн.

За підсумками опалювального сезону 2022/2023 років споживачам було відвантажено 3,345 млн кубометрів дров.

Фото: Мінреінтеграції

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-