Австралія продовжила на два роки штрафні мита на імпорт товарів із Росії та Білорусі

Австралія продовжила на два роки штрафні мита на імпорт товарів із Росії та Білорусі

Укрінформ
Уряд Австралії заявив про продовження штрафних мит на товари, імпортовані з Росії та Білорусі, до жовтня 2025 року.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у пресрелізі Міністерства закордонних справ Австралії.

«Ми продовжуємо економічний тиск на Росію та Білорусь, продовживши застосування додаткових мит на товари з цих країн ще на 24 місяці», – сказав австралійський міністр торгівлі та туризму Дон Фаррелл.

Зазначається, що після введення торік Австралією додаткового 35-відсоткового мита на російський імпорт, імпорт з Росії скоротився більш як на 95% у другому півріччі 2022 року порівняно з аналогічним періодом 2021 року.

«Поширення каральних торговельних заходів свідчить про непохитну рішучість Австралії зменшити здатність президента Путіна та Росії фінансувати цю незаконну та аморальну війну», – наголосила очільниця зовнішньополітичного відомства країни Пенні Вонг.

Читайте також: Нові санкції проти Білорусі: ЄС ввів додаткову заборону на експорт зброї і технологій

У пресрелізі від 25 вересня австралійський уряд знову закликав Росію негайно вивести війська з території України, а Білорусь – припинити підтримку «безглуздої війни Росії».

Як повідомлялося, 31 березня 2022 року тодішній прем’єр-міністр Австралії Скотт Моррісон заявив, що країна вводить мито у 35% на всі товари, які будуть імпортовані з Росії та Білорусі, на додаток до вже діючих мит. Рішення набуло чинності 25 квітня.

Фото:RebeccaLintzPhotography / pixabay

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-