Укренерго для покриття попиту залучить допомогу Словаччини

Укренерго для покриття попиту залучить допомогу Словаччини

Укрінформ
НЕК "Укренерго" 25 серпня для покриття попиту на електроенергію залучить допомогу Словаччини.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба компанії у Фейсбуці.

В Укренерго зазначили, що споживання електроенергії тримається на найвищому за літо рівні. При цьому 24 серпня вечірній максимум споживання був на 6% нижчим за літній рекорд 21 серпня.

"Це все ще дуже багато для енергосистеми, зважаючи на обмежені через пошкодження та ремонти можливості електростанцій з виробітку електроенергії. НЕК “Укренерго” для покриття попиту застосовувало з 18:00 до 22:00 аварійну допомогу з енергосистеми Польщі та Румунії. Її загальний обсяг склав 1800 МВт-год", - ідеться у повідомленні.

Основною причиною застосування аварійної допомоги компанія назвала дефіцит потужності в енергосистемі через великий обсяг пошкоджень на теплових та гідроелектростанціях. Крім того, триває активна ремонтна кампанія на атомних електростанціях, які готуються до роботи на максимальній потужності взимку.

Читайте також: Норвегія виділить 1,5 мільярда крон на забезпечення імпорту електроенергії та газу в Україну

З технологічних причин в аварійний ремонт виведено 2 блоки на теплових електростанціях. Частково повернуто в роботу ТЕС, яка вчора постраждала через обстріли.

Зазначається, що у п'ятницю відбувається імпорт електроенергії із Словаччини з 15:00 до 18:00 з максимальною потужністю в окремі години 45 МВт. Експорт не здійснюється.

Крім того, Укренерго відновило частину обладнання на підстанції у південному регіоні.

Як повідомлялося, НЕК "Укренерго" 23 серпня залучала аварійну допомогу з Румунії та Польщі загальним обсягом 1800 МВт-год.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-