Рівень води у ставку-охолоджувачі ЗАЕС стабільний - Енергоатом

Рівень води у ставку-охолоджувачі ЗАЕС стабільний - Енергоатом

Укрінформ
Рівень води у ставку-охолоджувачі Запорізької атомної електростанції станом на 21 серпня становить 16,15 м. Ситуація залишається контрольованою.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НАЕК "Енергоатом" у Телеграмі.

"Станом на 9:00 21 серпня фіксується незначне зниження рівня води у ставку-охолоджувачі. Наразі він становить 16,15 м", - йдеться у повідомленні.

Станом на 18 серпня рівень води у ставку-охолоджувачі становив 16,16 м.

Крім того, станом на 21 серпня рівень води в "гарячому" каналі Запорізької ТЕС, звідки за необхідності підживлюється ставок ЗАЕС, становить 17,13 м. В Енергоатомі зауважують, що рівень води у цьому каналі суттєво не падає, його показники вже не залежать від зруйнованого росіянами Каховського водосховища. У "холодному" каналі Запорізької ТЕС рівень води становить 10,78 м.

Зазначається, що ситуація залишається стабільною та контрольованою.

Читайте також: Росіяни викрали ще одного працівника ЗАЕС - Енергоатом

Як повідомлялося, 6 червня 2023 року російські загарбники підірвали дамбу Каховської ГЕС, внаслідок чого було зруйноване Каховське водосховище - джерело води для ставка-охолоджувача ЗАЕС. Енергоатом розробив алгоритм заходів щодо роботи станції та персоналу на той випадок, якщо води Каховського водосховища буде недостатньо для підживлення ставка-охолоджувача.

Енергоблоки ЗАЕС не працюють з вересня 2022 року, а тому активного випаровування води зі ставка-охолоджувача не відбувається.

Фото: Енергоатом

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-