Росіяни викрали ще одного працівника ЗАЕС - Енергоатом

Росіяни викрали ще одного працівника ЗАЕС - Енергоатом

Укрінформ
НАЕК "Енергоатом" стало відомо про викрадення ще одного працівника тимчасово окупованої Запорізької атомної електростанції, яке сталося у липні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба компанії у Телеграмі.

"Близько місяця тому, 18 липня 2023 року, загарбники викрали ще одного працівника тимчасово окупованої Запорізької АЕС – начальника зміни турбінного відділення експлуатаційного підрозділу Сергія Спартесного, якому понад 60 років", - йдеться у повідомленні.

За інформацією Енергоатому, озброєні російські військові прийшли додому до чоловіка та забрали його до місцевого окупаційного відділка поліції. Раніше в його будинку неодноразово проводилися обшуки: росіяни постійно перевіряли комп’ютер, телефон та соціальні мережі.

Читайте також: Загарбники викрали близько 100 працівників ЗАЕС - Енергоатом

Зазначається, що від часу затримання Спартесний перебуває в поліції й досі немає жодної інформації ні про його стан здоров’я, ні про звинувачення, які висувають окупанти. Зв’язку із чоловіком немає.

"Звертаємося до всієї світової спільноти із закликом докласти максимальних зусиль та вжити всіх можливих заходів для звільнення усіх працівників ЗАЕС", - наголосили в Енергоатомі.

Як повідомлялося, ЗАЕС перебуває в окупації із 4 березня 2022 року. За цей час росіяни неодноразово порушували принципи ядерної безпеки, розміщуючи на території ЗАЕС військову техніку, мінуючи територію та тероризуючи персонал станції.

Фото: Енергоатом

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-