«Тедіс Україна» сплатить понад 548 мільйонів штрафу та пені за рішенням АМКУ

«Тедіс Україна» сплатить понад 548 мільйонів штрафу та пені за рішенням АМКУ

Укрінформ
Верховний Суд 3 серпня відмовив ТОВ «Тедіс Україна» у задоволенні касаційної скарги у справі про оскарження штрафу Антимонопольного комітету України у розмірі понад 274 млн грн, за несплату якого компанія зобов'язана сплатити пеню.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслжбу АМКУ.

Зазначається, що ця постанова Верховного Суду є остаточною та не підлягає подальшому оскарженню.

ТОВ «Тедіс Україна» оскаржувало також цей штраф у господарському суді, який став на його сторону, однак АМКУ надалі звернувся зі скаргою до апеляційної інстанції, яка підтримала законність рішення.

Читайте також: БЕБ арештувало майже 500 автівок та мікроавтобусів дистриб’ютора тютюнових виробів

Після того як рішення апеляційної інстанції вступило в силу, компанія не сплатила штраф і до його розміру нараховувалася пеня. Станом на 3 серпня 2023 року відповідач не повідомив комітет про сплату штрафу і наразі пеня становить 274 млн грн.

У 2016 році АМКУ визнав, що ТОВ «Тедіс Україна», займаючи у період з 2013 року по вересень 2015 року монопольне становище на загальнодержавному ринку дистрибуції сигарет, зловживало ним. За порушення відповідача було оштрафовано на загальну суму понад 431 млн грн.

Читайте також: АМКУ оштрафував Рава-Руський спиртзавод на майже ₴2 мільйони

Цим же рішенням комітет зобов’язав товариство у двомісячний строк з дати його отримання припинити порушення та усунути причини їх виникнення, а надалі впродовж трьох років щомісячно звітувати АМКУ за встановленою формою про свої ціни та обсяги реалізації сигарет.

Штрафи товариство сплатило частинами протягом 2017-2020 років, однак додаткові зобов’язання не були виконані в повному обсязі. За це комітет у межах нової справи знову оштрафував ТОВ «Тедіс Україна» на 274 227 220 грн.

Як повідомляв Укрінформ, у 2019 році Антимонопольний комітет оштрафував на загальну суму 6,5 млрд грн дистрибутора тютюнових виробів ТОВ «ТЕДІС Україна» та його партнерів — тютюнові компанії за створення штучних бар'єрів на ринку дистрибуції сигарет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-