Банки ще однієї країни призупинили грошові перекази через російську «Юністрім»

Банки ще однієї країни призупинили грошові перекази через російську «Юністрім»

Оновлено
Укрінформ
Найбільші банки Молдови призупинили на невизначений термін роботу із російською системою грошових переказів «Юністрім».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NewsMaker.

Про припинення співпраці із «Юністрімом» у вівторок повідомили одразу чотири молдовські банки: MAIB, Moldindconbank, Fincombank та Victoriabank.

У MAIB пояснили зміни тим, що у російської системи «є невиплачена заборгованість перед банком».

Повідомляється, що у багатьох банках Молдови не працює російська система грошових переказів «Contact», а в деяких інших банках – система «Золота корона».

Як зазначив у Телеграмі керівник Офісу Президента Андрій Єрмак, один із останніх доступних росіянам каналів з виведення коштів за кордон «Юністрім» поступово припиняє роботу.

"Банки іноземних країн масово оголошують про відмови приймати платежі з рф через систему "Юністрим", банк-оператор якої наприкінці минулого тижня потрапив під санкції США. Це стосується, зокрема, країн колишнього снд", - написав Єрмак.

За його даними, перекази за кордон через "Юністрим", яка до війни забезпечувала до 40% таких операцій і була одним із лідерів ринку, призупинили щонайменше три грузинські банки.

"TBC bank припинив працювати з "Юністрим" ще 21 липня. У понеділок з системою припинили роботу Bank of Georgia і Liberty bank — два найбільші в Грузії за розміром активи", - повідомив керівник ОП.

Читайте також: «Мінус» 13% ВВП: Єрмак про темпи відтоку капіталу з Росії

У Вірменії, за його словами, від роботи з "Юністрим" відмовилися 4 з 18 банків, у Казахстані прийом та відправлення грошей через "Юністрим" припинив державний поштовий оператор "Казпошта", а в Узбекистані від роботи з "Юністрим" відмовилися "Іпотека-банк", Капіталбанк та "Халк-банк".

Сам "Юністрим" зупинив перекази до Грузії, Туреччини та Ізраїлю, зазначив Єрмак.

Як повідомляв Укрінформ, банки Вірменії, Грузії та Киргизстану припиняють співпрацю з російською платіжною системою «Юністрім», яка напередодні потрапила під санкції США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-