Зернова ініціатива має бути розширена задля продовольчої безпеки - Блінкен

Зернова ініціатива має бути розширена задля продовольчої безпеки - Блінкен

Укрінформ
Держсекретар США Ентоні Блінкен наголосив на необхідності продовження й розширення Чорноморської зернової ініціативи, оскільки це важливо для багатьох країн, що розвиваються, а також для глобальної продовольчої безпеки в цілому.

Про це він заявив у п’ятницю в Джакарті, де бере участь у міністерській зустрічі АСЕАН, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Загарбницька війна Росії проти України продовжує шкодити не лише українцям, але й людям в усьому регіоні. Важливо, щоби ми продовжили та розширили Чорноморську зернову ініціативу, яку Росія знову погрожує припинити 18 липня», - наголосив глава Держдепартаменту США.

Він підкреслив, що в разі виконання Москвою цих погроз, постраждає багато країн, які розвиваються. Вони відчують ще більший дефіцит продовольства та підвищення цін на продукти.

Читайте також: Штати виділяють $100 мільйонів на нову програму продовольчої безпеки

«У той час, як ми працюємо над розширенням ініціативи, ми також готові підтримати справедливий і міцний мир у конфлікті на основі принципів суверенітету, територіальної цілісності й незалежності – принципів, які є основою Статуту ООН та Договору АСЕАН», - зауважив глава Держдепартаменту США.

Читайте також: Ердоган каже, що Путін «поділяє думку» щодо продовження зернової угоди

Він також зазначив, що обговорив це питання з очільником китайської дипломатії під час зустрічі в столиці Індонезії. У цьому контексті Блінкен підкреслив, що Сполучені Штати готові працювати з Пекіном над розв’язанням проблем, що стосуються людей у Сполучених Штатах, КНР і в усьому світі.

Як повідомляв Укрінформ, Держсекретар США Ентоні Блінкен і голова Канцелярії Комісії ЦК Компартії Китаю у закордонних справах Ван Ї вдруге за місяць провели зустріч, поспілкувавшись на полях саміту Асоціації держав Південно-Східної Азії (АСЕАН) у столиці Індонезії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-