В Україні узаконили виробництво крафтового алкоголю

В Україні узаконили виробництво крафтового алкоголю

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила закон, який допоможе легалізувати малих підприємців, що виробляють та продають крафтові спиртні напої та спиртові дистиляти.

Про це повідомив голова Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев у Телеграмі, передає Укрінформ.

Документ визначає малими виробниками дистилятів суб’єктів господарювання, що виробляють спиртові дистиляти та спиртні напої з власних дистилятів, обсяг реалізації яких не перевищує 10 тис. декалітрів за календарний рік, та встановлює вимоги до їх матеріально-технічної бази.

Також він спрощує процедуру ліцензування виробництва, зменшує вартість ліцензії на оптову торгівлю спиртними напоями для малих виробників дистилятів з 500 тис. грн до 30 тис. грн, розширює перелік спиртових дистилятів, дозволених для використання у виробництві алкоголю.

Крім цього, закон узгоджує норми законодавства щодо ліцензування виробництва та продажу спиртових дистилятів, виключивши положення щодо обов’язкової сертифікації спирту, дистилятів, біоетанолу і тютюнових виробів.

Читайте також: Рада ухвалила законопроєкт про запровадження акцизної е-марки

Як повідомлялось, 11 квітня Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт «Про внесення змін до деяких законів України щодо спрощення умов виробництва дистилятів суб’єктами малого підприємництва” (№ 5762).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-