Укренерго тестує нове програмне забезпечення для підстанцій від американської компанії

Укренерго тестує нове програмне забезпечення для підстанцій від американської компанії

Укрінформ
Укренерго отримало від американської компанії Doble Engineerin 23 ліцензії на використання сучасного програмного забезпечення для тестування релейного захисту.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НЕК «Укренерго» у Телеграмі.

Зазначається, що 23 ліцензії на використання сучасного програмного забезпечення для тестування релейного захисту Укренерго отримало як благодійну допомогу від компанії Doble Engineerin.

Релейний захист виявляє порушення у роботі основного обладнання підстанції й вимикає проблемну ділянку, не допускаючи масштабної аварії. Він потребує перевірки та контролю для правильної роботи. Тому головне питання - у швидкості перевірки реле та в автоматизації цього процесу.

«Тепер наші фахівці зможуть швидше та ретельніше перевіряти роботу релейного захисту, а у разі пошкодження - швидше реагувати та усувати їх. Це підвищить надійність роботи обладнання і мережі загалом», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Україна може збільшити інвестиційні можливості в енергосекторі до майже $400 мільярдів

Фахівці Укренерго уже використовують перевірочні пристрої компанії Doble для контролю мікропроцесорів релейного захисту на підстанціях.

«Працюючи в умовах війни та постійних пошкоджень енергетичної інфраструктури наші інженери приділяють посилену увагу релейному захисту. З оновленим програмним забезпеченням їм буде простіше та швидше перевіряти захист обладнання підстанції», – додали в Укренерго.

Як повідомлялося, Doble Engineering – американська компанія, що спеціалізується на виробництві обладнання для електропідстанцій: реле захисту, трансформаторів, вимикачів тощо. Компанія також надає консалтингові послуги та проводить навчання персоналу підстанцій.

У грудні 2022 року Укренерго розпочало співпрацю зі Світовим конгресом українців у пошуку та придбанні енергетичного обладнання для відновлення магістральних мереж компанії. Організація запустила проєкт Energize Ukraine, який працює над логістикою доставлення обладнання для відновлення української енергосистеми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-