Шмигаль обговорив збільшення газовидобутку із наглядовою радою «Нафтогазу»

Шмигаль обговорив збільшення газовидобутку із наглядовою радою «Нафтогазу»

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль обговорив із членами наглядової ради НАК «Нафтогаз» питання збільшення власного видобутку газу.

Про це глава уряду написав у Телеграмі, передає Укрінформ,

«Збільшення власного газовидобутку — стратегічне завдання для досягнення енергетичної незалежності. Посилення спроможностей у цій галузі обговорили під час зустрічі з членами наглядової ради НАК «Нафтогаз». Україна має великий потенціал у сфері газовидобутку», – зазначив Шмигаль.

За його словами, пріоритет — зведення до нуля імпорту й покриття власних потреб. Присутні окреслили кроки для досягнення поставлених завдань.

«Одна з конкурентних переваг України — великі й надійні газосховища. Обговорюємо з партнерами можливість використання їх для власних запасів блакитного палива як резерв до наступної зими. Україна має стати газовим сейфом Європи», - додав Прем'єр-міністр.

Шмигаль розповів членам наглядової ради про довгострокові плани в енергетичній сфері. Наша мета — відповідність європейським нормам та повна інтеграція в енергетичний простір ЄС.

Читайте також: Укргазвидобування запустило в Україні нову свердловину

Як повідомлялося, очільник НАК «Нафтогаз України» Олексій Чернишов заявив про готовність нашої країни запропонувати Європі свій газ, підземні сховища газу (ПСГ) та потужності для виробництва і транспортування біогазів та зеленого водню.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль зазначав, що Україна має 1,4 млн тонн вугілля на складах та 8,5 млрд кубометрів газу в газосховищах.

Фото: Денис Шмигаль/Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-