В Україні відкриють ще один маршрут для імпорту газу

В Україні відкриють ще один маршрут для імпорту газу

Укрінформ
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, схвалила проєкт постанови, який встановлює тариф для точки входу на міждержавному з’єднанні в газотранспортну систему України «Олексіївка» на кордоні з Молдовою.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НКРЕКП.

«Проєкт має за мету дозволити учасникам ринку природного газу використовувати точку «Олексіївка» для транспортування природного газу з Молдови до України, в тому числі - для зберігання природного газу в українських газосховищах, а також для можливості здійснення імпорту природного газу до України через ГТС Молдови», - наголосили в НКРЕКП.

Читайте також: Уряд підтримав законопроєкт про приєднання Магістральних газопроводів України до Оператора ГТС

Зазначається, що прийняття цього рішення забезпечить ринкові конкурентні умови для імпорту природного газу, диверсифікацію джерел надходження природного газу, а також сприятиме енергетичній безпеці України.

«Це є важливим кроком для розвитку партнерства у сфері регулювання енергетики, зміцнить економічну співпрацю двох країн та сприятиме ефективнішій імплементації найкращих європейських практик», – додали в Комісії.

Читайте також: НКРЕКП спростила доступ виробників біометану до газової інфраструктури

Як повідомлялося, у новому газовому сезоні Україна пропонує до використання понад 10 млрд кубометрів підземних газових сховищ (ПСГ) та гнучку газотранспортну систему, яка забезпечує понад 100 маршрутів транспортування між ПСГ та європейськими кордонами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-