У Відні завтра стартує перший перегляд програми МВФ для України

У Відні завтра стартує перший перегляд програми МВФ для України

Укрінформ
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль обговорив із директором європейського департаменту Міжнародного валютного фонду Альфредом Каммером початок роботи місії з першого перегляду програми кредитування МВФ, допомогу Фонду у відновленні України.

Про це очільник уряду повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Обговорили із паном Каммером допомогу МВФ в євроінтеграції України, а також роль Фонду у відновленні. Працюємо над створенням Міжнародного компенсаційного механізму, аби конфісковані російські активи спрямувати на відбудову України", – зазначив глава уряду.

Він наголосив, що розраховує на підтримку МВФ у цьому напрямку, а також на подальше сприяння в консолідації фінансової підтримки від партнерів з усього світу.

Шмигаль також зауважив, що 23 травня у Відні стартує місія з першого перегляду програми розширеного кредитування МВФ, і привітав початок її роботи.

Прем‘єр-міністр уточнив, що йдеться про 4-річну програму EFF на 15,6 млрд доларів, яка була затверджена наприкінці березня. Вона є частиною великого пакета підтримки від країн G7 на суму 115 млрд доларів упродовж дії програми.

Читайте також: МВФ очікує від України ухвалення важливих законодавчих змін

Як повідомляв Укрінформ, виконавча рада МВФ 31 березня схвалила нову програму розширеного фінансування EFF для України в розмірі $15,6 мільярда, розраховану на 48 місяців. На першому етапі МВФ запланував часті перегляди її виконання, зокрема цього року передбачається два такі перегляди.

Фото: Денис Шмигаль/Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-