Представниця ООН веде переговори в москві для продовження зернової угоди

Представниця ООН веде переговори в москві для продовження зернової угоди

Укрінформ
Генеральний секретар Конференції ООН з торгівлі та розвитку Ребека Грінспен веде переговори з високопосадовцями в москві щодо продовження зернової угоди.

Як передає власний кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку, про це на пресбрифінгу у п’ятницю повідомив заступник речника Генсека ООН Фархан Гак.

Він зазначив, що Грінспен зустрічалася для з цього у п’ятницю із заступником міністра закордонних справ рф сергієм вершиніним. За словами Гака, сторони обговорюють умови «повного виконання угоди».

Читайте також: Наближення кінця терміну «зернової угоди» сповільнює експорт українського збіжжя - Reuters

Водночас заступник речника зазначив, що на сьогодні у Стамбулі Спільний координаційний центр, до якого входять представники України, Туреччини, ООН та росії (СКЦ) не досяг згоди щодо надання дозволу новим суднам на участь у Чорноморській ініціативі. СКЦ продовжує щоденну роботу з інспектування раніше допущених суден, сказав він.

За словами Гака, Генеральний секретар доніс усім сторонам свою пропозицію щодо подальших дій, спрямованих на вдосконалення, продовження та розширення ініціативи з урахуванням позицій, висловлених сторонами.

«ООН закликає всі сторони продовжувати обговорення, долати оперативні виклики й працювати над повною реалізацією та продовженням ініціативи», — додав він.

Читайте також: москва зробить помилку, якщо не продовжить «зернову угоду» - МЗС Італії

Як повідомлялося, термін дії угоди щодо розблокування експорту українського зерна завершується 18 травня.

Представники України, Туреччини, ООН та росії зустрілися у п‘ятницю в Стамбулі для переговорів.

Читайте також: В ООН пропонують турецькому банку бути посередником «зернової угоди»

росія домагається послаблення санкцій, які перешкоджають їй експортувати добрива, шантажуючи припиненням дії зернової угоди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-