Суд арештував «приховані» активи Новинського більш як на ₴10,5 мільярда

Суд арештував «приховані» активи Новинського більш як на ₴10,5 мільярда

Укрінформ
За матеріалами СБУ арештовані нові активи проросійського олігарха Вадима Новинського, який причетний до пособництва країні-агресору загальною вартістю понад ₴10,5 мільярда.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє у Телеграмі.

До списку заблокованих активів входить 230 об’єктів нерухомості, якими Новинський володіє через офшорний трастовий фонд.

Серед арештованого майна – елітний готельний комплекс у центрі Києва, морський торговий порт «Очаків», приміщення агрохолдингу і торговельні центри в різних регіонах України.

Встановлено, що для уникнення санкцій Ради національної безпеки і оборони України Новинський перереєстрував власні активи на декількох підконтрольних іноземних громадян в офшорних юрисдикціях.

Читайте також: Журналісти помітили Новинського у Цюриху - провів службу в російській церкві

Для реалізації оборудки він залучив афілійованих приватних нотаріусів і державних реєстраторів.

Втім, співробітники української спецслужби викрили злочинну схему і заблокували її.

У межах кримінального провадження, розпочатого слідчими СБУ за ст. 111-2 (пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України, триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності.

Комплексні заходи проводяться за процесуального керівництва Офісу генерального прокурора та у взаємодії з Національним агентством України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

Читайте також: Укрнафта хоче отримати в управління арештовані активи Коломойського - ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, у квітні суд наклав арешт на 18 млн кубометрів газу загальною вартістю понад 144 млн грн, який компанії проросійського олігарха, колишнього народного депутата Новинського зберігали у сховищах акціонерного товариства "Укртрансгаз".

Також раніше було арештовано майно Новинського на понад 3,5 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-