Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

В очікуванні змін до Податкового Кодексу

В очікуванні змін до Податкового Кодексу

Блоги
Укрінформ
Щодо подачі податкових декларацій за минулий рік

Стаття 67 Конституції каже, що кожен громадянин повинен подавати декларацію про свої податки, але, насправді, це дуже важливе державотворче положення не реалізоване через Закони, і декларації за співробітників подають підприємства та організації, в яких вони працюють, крім доходів, що отримані не за основним місцем роботи.

Наймані працівники бачать і розраховують лише на доходи, які вони отримують на руки «чистими». Через те, часто взагалі не думаючи про податкову та соціальну політику держави та не запитуючи себе та Державу про те:

- які в нас ставки податків на доходи громадян?

- чому немає прогресивної шкали оподаткування для тих, хто заробляє значно більше тих, хто заробляє мало або дуже мало?

- які ставки відрахувань до Пенсійного та інших фондів соціального захисту? Чому вони саме такі та як ці кошти розподіляються та використовуються?

- якою має бути справедлива податкова та соціальна політика Держави?

Якщо б наші законодавці виконали норму Конституції та прийняли закон про те, що громадяни отримували всю суму доходу, а потім самі б відраховували державі суми податків та соціальних внесків, то це б призвело до підвищення відповідальностіі громадян за долю Держави, їх обізнаності в тому, як витрачаються кошти та бажання контролювати державну і місцеву владу в питаннях податків та розподілу бюджетів.

Щиро сподіваюсь, що законодавці приймуть зміни до Податкового Кодексу і громадяни колись все ж таки будуть отримувати всю суму доходів «на руки» і самі декларувати та сплачувати податки.

Впевнений що таке рішення призвело б до суттєвого покращення якості управління Державою, через контроль громадян за якістю законодавства та за тим, як розподіляються та витрачаються фінанси Громади.

Антон Геращенко

Fb

Перше фото: comments.ua

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-