Дії росії загрожують продовольчій безпеці у світі – представник МЗС Фінляндії

Дії росії загрожують продовольчій безпеці у світі – представник МЗС Фінляндії

Укрінформ
Блокування росією зернового коридору загрожує всесвітній харчовій безпеці.

Про це під час брифінгу в Одесі заявив заступник Державного секретаря МЗС Фінляндії Кай Зауер, передає Укрінформ.

«Дії росії мають глобальні наслідки та загрожують харчовій безпеці у світі. Зі свого боку ми всіляко вітаємо зернову ініціативу», - сказав Зауер.

Зауер зауважив, що фіни відчувають солідарність із народом України у боротьбі за свободу, адже самі були жертвами радянської агресії та захищали себе, як зараз захищається Україна.

«Фінляндія підтримує територіальну цілісність та незалежність України. Ми підтримуємо статус кандидата до ЄС і будемо підтримувати Україну далі», - заявив заступник Державного секретаря МЗС Фінляндії.

Зауер також повідомив, що із лютого 2022 року Фінляндія підтримала Україну на суму в понад 1.5 млрд євро та готова взяти участь у відбудові України.

«Ми також будемо займатися перевозом зерна, навчанням, діджиталізацією та іншими секторами», - додав представник Фінляндії.

У брифінгу взяли участь міністри закордонних справ: Латвії - Едгарс Рінкевичс, Данії -Ларс Люкке Расмуссен, Естонії - Маргус Цахкна, Ісландії - Тордіс Колбрун Рейкфйорд, Литви - Габріелюс Ландсбергіс, Норвегії - Аннікен Вітфельдт, Швеції - Тобіас Більстрьом та заступник Державного секретаря МЗС Фінляндії Кай Зауер.

Читайте також: МЗС Ісландії: Одеса – приклад того, як безпека одного міста може впливати на весь світ

Як повідомлялося, Україна сподівається на підтримку міжнародних партнерів щодо продовження роботи «зернового коридору».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-