Уряд планує провести податкову реформу після війни - Шмигаль

Уряд планує провести податкову реформу після війни - Шмигаль

Укрінформ
Україна веде переговори з Міжнародним валютним фондом щодо роботи над податковою реформою, яка має покращити інвестиційний клімат.

Про це в інтерв'ю Forbes Ukraine повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, передає кореспондент Укрінформу.

«Поки йде активна фаза війни, податкових змін, щонайменше революційних, не буде. Проте ведемо перемовини з МВФ, що після війни розпочнемо спільну роботу над майбутньою податковою реформою, яка стане частиною покращення інвестиційного і бізнес-клімату. Її концепція буде вписана у план післявоєнного відновлення України», - зазначив Шмигаль.

Він наголосив, що зараз усі податки, які бізнес сплачує до державного бюджету, спрямовуються на фінансування Сил безпеки та оборони.

Читайте також: Податкова реформа передбачатиме підвищення ставок підакцизних товарів - ОП

«У січні цього року бізнес та громадяни сплатили трохи більше ₴60 мільярдів до бюджету, а на нашу безпеку та армію ми витратили ₴100 мільярдів», – зауважив Шмигаль.

Як повідомляв Укрінформ, заступник керівника Офісу Президента з економічних питань Ростислав Шурма заявляв, що в ОП працюють над податковою реформою, проведення якої усуне корупцію в податковій сфері та вирівняє умови ведення бізнесу для всіх учасників ринку. Зокрема, йшлося про модель оподаткування «10-10-10», а саме про впровадження єдиної ставки - 10% - для трьох основних податків: на прибуток, на доходи фізичних осіб і на додану вартість.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-