Україна та МВФ обговорили можливість нової кредитної програми

Україна та МВФ обговорили можливість нової кредитної програми

Укрінформ
Україна та Міжнародний валютний фонд обговорили можливість нової кредитної програми для забезпечення пріоритетних видатків держбюджету у 2023 році.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінфіну за підсумками зустрічі міністра фінансів Сергія Марченка з представниками МВФ.

"На зустрічі з директоркою-розпорядницею МВФ сторони обговорили можливість нової кредитної програми для забезпечення пріоритетних видатків держбюджету України у 2023 році", - йдеться в повідомленні.

Марченко подякував за своєчасну фінансову допомогу для подолання економічних наслідків повномасштабної війни.

“Сьогодні ми спостерігаємо поступове відновлення економіки України, проте в умовах активних бойових дій для нас надзвичайно важливо запустити програму співпраці з МВФ, для забезпечення стабільності фінансової системи. Потреби України у додатковому фінансуванні у 2023 році сягають 3,5 млрд дол. США щомісячно”, – зазначив Марченко.

Читайте також: МВФ прогнозує Україні «мінус» 35% ВВП за підсумками року

Як повідомлялось, у березні Україна отримала 1,4 млрд дол. США в рамках інструменту швидкого фінансування (Rapid Financing Instrument) від МВФ. А 7 жовтня МВФ спрямував додаткові 1,3 млрд дол. США бюджетної підтримки.

Фото: Мінфін

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-