Президент: Буде утворений штаб для швидкого реагування на прояви російського терору

Президент: Буде утворений штаб для швидкого реагування на прояви російського терору

Укрінформ
За дорученням Президента України буде створено координаційний штаб для швидкого реагування на прояви російського терору.

Про це Президент України заявив під час відеозвернення, передає Укрінформ.

"За моїм дорученням Прем’єр-міністр України провів сьогодні нараду з Міненерго, Мінрегіоном, Мінфіном, Нафтогазом. Буде утворений координаційний штаб для швидкого реагування на всі подібні прояви російського терору. Також будуть виділені кошти на відновлення пошкоджених об’єктів і для допомоги деокупованим територіям", - сказав Зеленський.

Він зазначив, що енергозабезпечення Дніпропетровщини, Полтавщини, Сумщини, Харківщини та Харкова вдалося відновити. "Але сьогодні – нові удари по енергетичних об’єктах. Нові відключення у Харкові. І маємо бути свідомі того, що підлість російських терористів не має меж – вони намагатимуться зробити системною й таку форму терору".

Читайте також: Президент: Маємо ще посилити співпрацю з партнерами, щоб подолати російський терор

Президент подякував всім рятувальникам, які боролися з наслідками російських ракетних ударів по енергетичних об’єктах.

"За поданням міністра внутрішніх справ хочу сьогодні особливо відзначити внесок у стабілізацію ситуації генерал-майора служби цивільного захисту Олександра Волобуєва, полковника служби цивільного захисту Олександра Міславського, старшого лейтенанта служби цивільного захисту Віталія Дзябка, прапорщика служби цивільного захисту Дениса Костенка і пожежника, прапорщика Олександра Гулого. Дякую вам. Дякую вам і вашим колегам!", - наголосив глава держави.

Читайте також: Критичної ситуації для АЕС немає: глава МАГАТЕ про вчорашній масований удар по Україні

Як повідомлялося, внаслідок російських обстрілів увечері 11 вересня було повністю знеструмлено Харківську й Донецьку області. Без світла також залишилися громади на Дніпропетровщині, Запоріжжі, Сумщині.

За даними Міненерго, внаслідок масованих ударів рф 11 вересня було знеструмлено 40 підстанцій різної напруги; загинули четверо енергетиків.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-