Шмигаль – про зовнішній борг України: Інвестори погодилися відтермінувати платежі до 2024 року

Шмигаль – про зовнішній борг України: Інвестори погодилися відтермінувати платежі до 2024 року

Укрінформ
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що інвестори в зовнішній борг України погодилися на відтермінування платежів до 2024 року, що дасть можливість заощадити на виплатах майже 6 мдрд доларів.

Про це він розповів у Телеграмі, передає Укрінформ. 

“Інвестори в зовнішній борг України погодилися на відтермінування платежів до 2024 року з можливою пролонгацією ще на рік. Дякуємо за крок солідарності. Вдячні також країнам G7 за підтримку цієї позиції”, - зазначив Шмигаль.

Він уточнив, що Україна заощадить на виплатах майже 6 млрд доларів.

За словами Прем’єр-міністра, “ці кошти допоможуть нам зберегти макрофінансову стабільність, посилити стійкість української економіки та збільшити міць нашої армії”.

”Власники цінних паперів державних "Укренерго" й "Укравтодору" так само пристали на пропозицію щодо відтермінування. Це дозволить Україні краще підготуватися до найскладнішого в історії опалювального сезону та ефективніше відновлювати зруйновану російськими терористами інфраструктуру”, - додав Шмигаль.

Читайте також: Держателі єврооблігацій Укренерго та Укравтодору погодились почекати з виплатами два роки

Як повідомляв Укрінформ, раніше група кредиторів України з країн G7 та членів Паризького клубу кредиторів оголосила про намір відстрочити виплату основної суми боргу та відсотків до кінця 2023 року з можливістю продовження відстрочки на рік (до 2024 року).

Укренерго та Укравтодор 10 серпня отримали згоду держателів єврооблігацій, які вони розмістили під гарантії держави минулого року, на відтермінування виплат відсотків та перенесення терміну погашення на два роки.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-