росія втрачає енергетичний вплив на європейський ринок - Галущенко

росія втрачає енергетичний вплив на європейський ринок - Галущенко

Укрінформ
У Європейському Союзі з 1 серпня набуває чинності заборона на імпорт вугілля з російської федерації. Таким чином рф втрачає свій енергетичний вплив на європейський ринок.

Про це розповів міністр енергетики України Герман Галущенко у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«За останні 5 місяців європейськими країнами було імпортовано з основного експортного центру Південної Африки на 40% більше вугілля, ніж минулого року. З січня по травень поточного року майже вдвічі більше країни ЄС закупили вугілля в Казахстані, ніж в 2021 році. росія втрачає свій енергетичний вплив на європейський ринок, згодом втратить і світовий», - зазначив він.

За словами міністра, Україна позбулася залежності від російського вугілля ще минулого опалювального сезону. Зокрема, у листопаді 2021 року наша країна розпочала диверсифікацію постачання вугілля і успішно її реалізувала.

«російські енергоресурси мають стати токсичними для всього світу як джерело кривавої агресії проти України, як предмет шантажу задля знищення європейської єдності й паплюження демократичних цінностей», - додав Галущенко.

Читайте також: В ЄС набуло чинності ембарго на імпорт вугілля з росії

Як повідомлялось, у ЄС із 1 серпня набуває чинності заборона на імпорт вугілля з російської федерації, яка була передбачена в п’ятому пакеті санкцій, ухваленому в квітні 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-